Замразяване по този начин трябва да са малки плодове, най-добре "сметана". След това могат да се използват като пълнеж в пица, да се готвят гювечи, супи, борш и така нататък с тях.
Същността на метода:
Вземете обикновен дебел найлонов плик и сложете в него 4-5 домата.
Сега имате нужда от коктейлна сламка. С негова помощ трябва да изтеглите целия въздух от пакета с домати. Тоест получавате вакуум.
Сега приберете торбите с домати в хладилника. А през зимата можете да вземете и сготвите каквото ви харесва. Дори сосът от тях ще се окаже отличен.
Когато доматите се размразят, ципите се отлепват много лесно.
Намирам замразяването за чудесен начин да запазя доматите за зимата. В края на краищата, през зимата те са скъпи и в същото време безвкусни. Аз също спестявам череша по този начин.