Най-сетне ѝ дойде времето, откога чакам да я направя! Селска лютивка Едно време - просто ммм...
4 Август 2016
18321
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Как само отваря апетита! Като я намажеш на филийка, можеш да изядеш и цял хляб!
СЕЛСКА ЛЮТИВКА
10 кг червени домати
3 кг червени пиперки (половината сладки, половината - люти)
700-750 мл олио
2 чашки оцет (125 мл)
4 чашки захар (същите като оцета)
на вкус - магданоз , чесън и сол
Приготвяне: 1. Първо попарете с вряла вода доматите.
Изчакайте, докато водата се поохлади, след което ги обелете.
2. В по-голяма тенджера нарежете обелените домати и ги сложете да се варят на тих огън около тридесет минути. Добавете им малко сол.
3. В дълбок тиган или тенджера с малко олио за кратко запържете предварително измитите и почистени от семената чушки, след което ги добавете към доматите.
4. Разбъркайте цялата смес, добавете захарта, оцета и варете още петнадесет минути.
5. Накрая прибавете магданоз и чесън на вкус и още гореща разпределете лютивката в буркани.
Добър апетит !!!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари