Дама Пика - взривяващо вкусен и размазващо сочен! Пухкав блат, пропит с вкусен сос и мнооого шоколад!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дама Пика - взривяващо вкусен и размазващо сочен! Пухкав блат, пропит с вкусен сос и мнооого шоколад!
Дама Пика - взривяващо вкусен и размазващо сочен! Пухкав блат, пропит с вкусен сос и мнооого...
26954
Дама Пика - взривяващо вкусен и размазващо сочен! Пухкав блат, пропит с вкусен сос и мнооого шоколад!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това определено е най-сочният шоколадов сладкиш ,  който някога сте опитвали! При това е лесен за приготвяне: смесете всички съставки, изпичате и заливате с вкусния шоколадов сироп. Именно той придава на сладкиша Дама Пика божествения вкус. Като контраст с неговия цвят и текстура, може да го украсите с разбита сметана.

Ето и рецептата за божествения шоколадов сладкиш :

Шоколадов сладкиш Дама Пика

Продукти:

500 мл кисело мляко

100 мл олио

250 г захар

300 г брашно

2 чаени лъжички сода бикарбонат

2 супени лъжици какао

форма за печене 22x30 см + масло за намазване

За соса:

150 мл прясно мляко

200 г масло / маргарин

150 г захар

100 г шоколад за готвене

За украса:

200 г бита сметана

200 мл студено мляко

Приготвяне:

В по-дълбока купа сложете половин литър кисело мляко със стайна температура, 100 мл олио и 250 г захар, след което разбъркайте добре съставките с бъркалка. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.

След това постепенно добавете брашното, като непрекъснато бъркате с бъркалка. Добавете две чаени лъжички сода за хляб и две супени лъжици какао на прах.

Намажете хубаво тава с размери 22х30 см с масло или маргарин, след което изсипете получената смес в нея. Разклатете формата, за да се разпредели добре, след това го изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Оставете изпечения сладкиш настрана да се охлади.

За соса: Сложете 150 мл мляко, 200 г масло, 150 г захар и 100 г шоколад на кубчета в тенджера на огъня. Загрейте на слаб огън, докато съставките се разтопят и се получи гладка смес. Изключете котлона веднага щом заври, сосът трябва да е готов.

Залейте равномерно студения шоколадов сладкиш с горещия шоколадов сос и го оставете настрана, за да попие напълно.

Междувременно разбийте сметаната: Разбъркайте 200 г течна сметана с 200 мл студено мляко от хладилника. Бийте с миксера, докато получите твърди връхчета. Нарежете сладкиша на кубчета и украсете с разбита сметана върху всяко кубче. Подробностите за процедурата можете да видите във видеото:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft