Най- търсената рецепта в интернет. Още от деца я обожавахме, няма друга такава торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- търсената рецепта в интернет. Още от деца я обожавахме, няма друга такава торта
Най- търсената рецепта в интернет. Още от деца я обожавахме, няма друга такава торта
430888
Най- търсената рецепта в интернет. Още от деца я обожавахме, няма друга такава торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаят, че няма нищо по-хубаво от домашен „Наполеон“ с обилно количество крем. Заредете се с малко повече търпение и се насладете на хрупкавия десерт, познат на мнозина по света!

 

Необходими продукти:

За блатовете:

Брашно – 600-650 грама;

Маргарин или масло – 350 грама;

Яйца – 2 броя;

Вода – 150 мл;

Сол – 1/8 чаена лъжичка;

Оцет – 1 супена лъжица;

 

За крема:

Мляко – 3 чаши с обем по 250 мл;

Яйца – 6 броя;

Захар – 1.5 чаша капацитет от 250 мл;

Брашно – 3 супени лъжици;

Вaнилия – на вкус;

 

Начин на приготвяне:

За блатовете в студена вода добавете оцета и разбъркайте.

Разбийте яйцата. Смесете водата с оцет и разбитите яйца и добавете сол. Разбъркайте.

Студеното масло натрошете на едро ренде и смесете с брашното с помощта на нож. В получената смес направете кладенче в центъра и изсипете яйчената течност. Замесете тесто и разделете на 10-12 равни части. Сложете ги в хладилник за 1 час.

Включете фурната до 180 градуса.

Всяка топка тесто оформете на тънък пласт до колкото е възможно върху пергаментова хартия. Изрежете кръг от тестото с диаметър 24-26 см. Направете няколко дупки с вилица и печете всеки блат до златисто около 15 минути. След това ги оставете да се охладят добре.

За вкусния домашен крем смесете захарта, яйцата и брашното. Изсипете студеното мляко. Разбъркайте. Поставете върху слаб огън до кипване (не трябва да се оставя да ври), като се разбърква непрекъснато. Добавете ванилията. Охладете.

След това намажете всеки блат обилно с крем. Сложете следващия блат и отново намажете обилно с крем. Сглобете целия домашен „Наполеон“. Натрошете остатъците от блатове с ръце и поръсете тортата отгоре и отстрани.

Преместете тортата в хладилник, за да се напои добре с крема.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft