На върха на щастието - така се чувствам с първата хапка! А е супер лесно - забъркваш, печеш 20...
18 Октомври 2016
18665
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Бисквитено руло с крема сирене - голям деликатес, който може да озари всяка празнична трапеза. Приготвянето му е много по-лесно, отколкото си мислите, най-важното е да бъдете търпеливи и да дадете възможност на блата добре да попие крема.
Бисквитено руло с крема сирене
ПРОДУКТИ:
- 1 консерва карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка - от руските магазини)
- 2 яйца
- 1 супена лъжица брашно
- 1/2 ч.л сода
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 лимон
- 200 гр. фина извара / крема сирене с ниско съдържание на мазнини и без сол
- 4 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици пудра захар
- 100 гр.
сушени кайсии
ПРИГОТВЯНЕ:
- Разбийте в дълбока купа яйцата и кондензираното мляко, докато стане гладка сместа.
- Угасете содата в лимоновия сок и изсипете в купата.
- Добавете щипка сол и постепенно изсипете и брашното в купата.
- Смесете всичко, докато се получи еднородно тесто.
- Готовото тесто разпределете равномерно в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и намазана с олио.
- Сложете тавата в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 минути.
- Сега можете да започнете да правите крема. Размекнете маслото, след това го разбийте добре с пудрата захар.
- Продължавайки да разбивате, прибавете крема сиренето на малки порции.
- Получения крем смесете с нарязаните сушени кайсии.
- Равномерно разпределете крема върху блата, след което внимателно завийте на руло.
Най-добре е да сложите десерта за няколко часа в хладилника, за да се напои добре.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари