Никой не позна от какво е запеканката - изядоха я до шушка! А иначе домашните не го кусват даже и...
2 Септември 2016
14806
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Даже и да не обичате зеле, ще се влюбите в тази запеканка. Работата е там, че тя е с много деликатен аромат и вкус. В рецептата няма необичайни съставки, но приготвено по този начин, зелето придобива много интересен вкус. И при това се пече само 30 минути. Това е истински божи дар за заети домакини!
Продукти:
400 гр. зеле
1 връзка копър
5 яйца
5 с.л.
сметана
6 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
0,5 ч.л. масло
сусам на вкус
Приготвяне:
- Настържете ситно зелето. Подправете със сол и намачкайте с ръце, след което поставете в гевгир, за да се отцеди излишната течност.
- Смесете зелето с нарязания копър.
- Сварете твърдо две яйца. Нарежете ги на малки парченца. Добавете в зелето.
- Смесете останалите яйца и сметаната.
- В отделна купа смесете брашното с бакпулвера. Добавете брашнената смес при яйцето. Пригответе тестото.
- Намажете тавичка с масло. Сложете зелето с пресни билки. Отгоре поставете тестото. Ако желаете, поръсете със сусам. Пъхнете ястието в предварително загрята фурна на 180 ° С за 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари