Новият ми кулинарен хит: Рошави патладжани с хрупкава кашкавалена коричка - мъжът ми ги обожава!
22 Юли 2016
67442
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Патладжаните са истински дар на лятото. Обикновено ги пълним, печем, затваряме за зимата...
Но днес ви предлагаме да ги претворите в чудно мезенце - хрупкави пръчици от патладжан с кашкавалена коричка.
Продукти:
100 гр.
кашкавал
1 яйце
2 с.л. вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте патладжана и го нарежете на малки ивици. Напълнете купата с патладжана със студена вода и го оставете да престои 10 минути. След това излейте водата и посолете парчетата патладжан.
- В отделна купа смесете настърган кашкавал, черен пипер и галета.
- Разбийте яйцето, след това добавете водата.
- Всяко парче патладжан първо потопете в яйцето, след това - в панировката с кашкавал. Наредете пръчиците върху покрита с хартия за печене тава и печете в продължение на 10 минути на 200 градуса.
Поднесете хрупкавите пръчици с любимия си сос - невероятно мезе са!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари