Някога прекарвах ваканцията при баба. Щом настинех, тя ме лекуваше с чуден пилешки бульон - и до днес помня вкуса му!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Някога прекарвах ваканцията при баба. Щом настинех, тя ме лекуваше с чуден пилешки бульон - и до днес помня вкуса му!
Някога прекарвах ваканцията при баба. Щом настинех, тя ме лекуваше с чуден пилешки бульон - и до...
6274
Някога прекарвах ваканцията при баба. Щом настинех, тя ме лекуваше с чуден пилешки бульон - и до днес помня вкуса му!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мнозина от нас приемат  пилешкия бульон  не като храна, а като истинско  лекарство . И лекуват с него буквално всичко - от настинки до махмурлук. Най-важното - това чудесно лекарство помага!

Пилешкият бульон е полезен за настинки и вирусни заболявания, в случай на проблеми със стомаха и храносмилателния тракт, а и при много други заболявания. Днес ви предлагаме перфектната рецепта за един много полезен и вкусен пилешки бульон, който бързо ще ви изправи на крака!

Продукти:

1 пиле

3,5 - 4 л вода

1 глава лук

2 моркова

3 скилидки чесън

4-5 зрънца бахар

1 с.л. сол

1 връзка магданоз

корен целина

1 с.л.

ябълков оцет

Приготвяне:

  1. Сложете пилето в тенджерата с обеления лук, залейте съставките с вода и добавете оцет. Оставете водата да заври, отстранете образуваната пяна и намалете огъня до слаб.
  2. Поставете останалите съставки във водата и варете бульона в продължение на 2-3 часа. Колкото по-дълго ври, толкова по-добре.
  3. Извадете зеленчуците и пилето, прецедете бульона и върнете вътре пилето.
  4. Може да добавите към бульона фиде, бял боб, твърдо сварено яйце и зелении.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft