Някога прекарвах ваканцията при баба. Щом настинех, тя ме лекуваше с чуден пилешки бульон - и до...
28 Септември 2016
6274
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Мнозина от нас приемат пилешкия бульон не като храна, а като истинско лекарство . И лекуват с него буквално всичко - от настинки до махмурлук. Най-важното - това чудесно лекарство помага!
Пилешкият бульон е полезен за настинки и вирусни заболявания, в случай на проблеми със стомаха и храносмилателния тракт, а и при много други заболявания. Днес ви предлагаме перфектната рецепта за един много полезен и вкусен пилешки бульон, който бързо ще ви изправи на крака!
Продукти:
1 пиле
3,5 - 4 л вода
1 глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
4-5 зрънца бахар
1 с.л. сол
1 връзка магданоз
корен целина
1 с.л.
ябълков оцет
Приготвяне:
- Сложете пилето в тенджерата с обеления лук, залейте съставките с вода и добавете оцет. Оставете водата да заври, отстранете образуваната пяна и намалете огъня до слаб.
- Поставете останалите съставки във водата и варете бульона в продължение на 2-3 часа. Колкото по-дълго ври, толкова по-добре.
- Извадете зеленчуците и пилето, прецедете бульона и върнете вътре пилето.
- Може да добавите към бульона фиде, бял боб, твърдо сварено яйце и зелении.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари