Отвориха полска сладкарничка до нас - там я опитах. Леле, безподобна вкусотия, а кремът е неземен! Оказа се, че мама имала рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отвориха полска сладкарничка до нас - там я опитах. Леле, безподобна вкусотия, а кремът е неземен! Оказа се, че мама имала рецептата:
Отвориха полска сладкарничка до нас - там я опитах. Леле, безподобна вкусотия, а кремът е...
80315
Отвориха полска сладкарничка до нас - там я опитах. Леле, безподобна вкусотия, а кремът е неземен! Оказа се, че мама имала рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За феновете на вкусните и необичайни десерти е тази невероятна торта  "Г-жа Валевска"  . Тя е безумно вкусно съчетание от блат, крем, целувки и орехи.

Наречена е така в чест на Мария Валевска  - полска аристократка, любима на Наполеон Бонапарт, която му родила син и била невероятна красавица. Именно нейният профил е нарисуван на кутиите на парфюма със същото име.

Тортата не е от лесните, но резултатът си заслужава усилията. Убедете се сами: 

Съставки:

4 чаши захар

1 яйце

300 гр.

масло

2 с.л. мед

2 с.л. сметана

2 чаши брашно

1 ч.л. сода

20 гр. лимонени кори

10 белтъка

10 жълтъка

1 чаша прясно мляко

1 чаша орехи

10 гр. ванилия

Приготвяне:

  1. Първо пригответе блатовете: Разбийте яйцето с 1 чаша захар и 100 грама масло. Добавете меда, заквасената сметана, содата и лимоновите кори. Разбъркайте добре и изсипете пресятото брашно. Ще получите гъсто тесто.
  2. Вземете подходяща форма или тавичка. Намажете я с масло и покрийте с хартия за печене, след което изсипете една трета от тестото. Изравнете с лъжица, потопена във вода, и пъхнете във фурната. Печете около 15-20 минути при 180 ° С. По същия начин изпечете още три блата.
  3. Пригответе белтъчната смес: разбийте 10 белтъка на пяна, добавете 2 чаши захар, разбийте до твърди връхчета. Сложете получения сняг върху тава, покрита с хартия за печене. Поставете я във фурната за 15-17 минути при температура 150 ° C. Намалете температурата до 100 ° С, леко отворете вратичката на фурната и печете още 1 час.
  4. Сега е време за крема. Загрейте 1 чаша мляко с 1 чаша захар, но без да завира. Разбийте 10 жълтъка и бавно добавете към млечната смес. Бъркайте, докато се сгъсти и отстранете от огъня.
  5. Охладете крема, добавете 200 г масло, ваниловата захар и разбийте хубаво. След това добавете част от орехите.
  6. Отделно натрошете белтъчния блат.
  7. Подредете слоевете на тортата. Първо блат, после - крем, след това - ред целувки. Повторете за всички блатове.
  8. Поръсете с останалите ядки тортата. Пъхнете в хладилника, за да попие хубаво крема.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft