Ето как обработвам пилето, за да стане крехко и сочно отвътре - буквално усещаш соковете, като отхапеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как обработвам пилето, за да стане крехко и сочно отвътре - буквално усещаш соковете, като отхапеш!
Ето как обработвам пилето, за да стане крехко и сочно отвътре - буквално усещаш соковете, като...
9174
Ето как обработвам пилето, за да стане крехко и сочно отвътре - буквално усещаш соковете, като отхапеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печеното пиле  е едно от най-често сервираните ястия у нас за обяд или вечеря. Обикновено го поднасяме в комбинация с ориз, печени картофи или салата. Пилето обаче често пъти се получава сухо и въпреки че изглежда перфектно отвън, не е не означава, че отвътре е същото..

След дълго търсене открихме за вас перфектната рецепта за сочно печено пиле . Тези, които вече са го опитвали, твърдят, че при всяка хапка от него потича божествено вкусен сок! По тази рецепта може да се приготви пиле или кокошка, а защо не и пуешко? Ето какво ви трябва, за да си приготвите Най-сочното печено пиле :

най-сочното печено пиле

Най-сочното печено пиле

Продукти: 

1 цяло пиле

1 супена лъжица мащерка

2 супени лъжици италианска подправка

1 супена лъжица кимион

2 супени лъжици лук на прах

1 1/2 супени лъжици чесън на гранули

2 супени лъжици специална подправка за пиле

1 голяма лъжица сух бахар

1/4 лъжица сол

1 малка лъжица черен пипер

2 големи лъжици несолено масло

2 големи лъжици олио или зехтин

Приготвяне: 

Количествата на подправките са предвидени за пиле с нормален размер, ако имате по-голямо, трябва да увеличите подправките и олиото (мазнината).

Поставете пилето върху голяма дървена дъска или върху голяма чиния. В купа се смесват сухите подправки, с изключение на мащерката. Това всъщност не е голямо количество подправки, тъй като по-голямата част от тях се губят по време на процеса на печене и затова понякога пилето става сухо.

смес подправки за пиле

Първо изсипете олиото (зехтина) върху пилето и го намажете добре и равномерно, докато се покрият всички страни на пилето. Има един трик, при който се отваря средната част на пилето, тоест пречупва се гръбнака, за да е плоско и да се изпече по-хубаво.

С помощта на чифт кухненски ножици отрежете задната кост, като режете от всяка страна, за да я премахнете. Обърнете пилето и го поставете плоско върху дъската за рязане. С две ръце натиснете силно пилешките гърди, за да счупите костта и да сплеснете пилето възможно най-добре.

В тази рецепта е използван точно този метод, тоест пилето изглежда "отворено" отзад. Месото се овкусява отвътре, а подправките се пъхнат във всички кухини и полепват хубаво по олиото.

подготовка печено пиле

пиле с подправки

Обърнете специално внимание на покриването на костите, защото месото в тази област се получава доста сухо. Сложете маслото в тиган или тава за печене и го сложете на котлона да се разтопи. Запазете малко масло за по-късно.

тиган с масло

Поставете пилето с вътрешността към дъното на тавата. Отгоре се изсипва останалото масло.

Така се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 1 час. След това се получава много сочно пиле с хрупкава коричка. Накрая поръсете със суха мащерка. 

сочно печено пиле

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft