Печеш половин час, но после насладата трае дълго. Този лимонов пай разхлажда и има божествен...
26 Септември 2016
20721
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лек десерт с леко кисел вкус - през лятото е толкова прекрасно! Този лимонов пай примамва със своята лека текстура. Пече се половин час, но след това насладата трае дълго... Идеален, когато е горещо и задушно. Блажен цитрусов аромат, ефирен пълнеж и свежест - побързайте да го опитате!
Лимонов пай
ПРОДУКТИ:
- 250 грама заквасена сметана
- 110 гр.
масло
1/2 ч.л. сода
2 чаши брашно
1.5 лимона
1 чаена чаша захар
1 жълтък
пудра захар за украса
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете заквасената сметана със содата. Добавете към крема разтопеното масло и разбъркайте добре.
- Добавете брашното на малки порции - по половин чаша. Замесете тесто и го разделете на части.
- Нарежете суровите лимони на филийки и ги разбийте в блендер с чаша захар.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло форма за печене. Половината от тестото положете като основа. Разпределете го хубаво, като оформите малък борд.
- Отгоре изсипете плънката равномерно.
- Покрийте с втората част от тестото, разточено не много тънко. Намажете сладкиша с разбит жълтък, за да се образува златиста коричка. Ако не ви харесва многото тесто, то можете да не покривате плънката.
- Набодете сладкиша с вилица на няколко места. Печете в продължение на около 30 минути. Извадете пая от формата, охладете, украсете с пудра захар и смлени ядки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари