После ме питаха какво съм слагала вътре - толкова бързо се излапаха! Няма тайна съставка - само...
7 Ноември 2016
81973
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-вкусните десерти със сигурност са тези с пълнеж - така смятат повечето хора.
Днес сме ви приготвили истинска вкусотия - нежни еклерови пръстени с крем от извара . Приготвянето им никак не е сложно, а кремчето става божествено! Може да го използвате също за пайове и други сладкиши с пълнеж.
Съставки:
300 гр.
извара
275 гр. масло
175 гр. брашно
180 мл вода
щипка сол
120 гр. пудра захар
5 яйца
70 гр. кондензирано мляко
Приготвяне:
- Пригответе тестото. Разбъркайте маслото със 100 гр. вода. Сложете тенджера със съдържанието на огъня.
- Оставете да заври, поръсете със сол, изсипете наведнъж брашното и разбърквайте непрекъснато и интензивно.
- Когато тестото се свари и започне да се отделя от съда, го свалете от огъня и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре.
- Покрийте тава за печене с пекарска хартия. Напълнете шприц или пош с тестото, след което оформете пръстени върху хартията. Печете при 180 ° в продължение на 30 минути. Първо печете при затворена вратичка на фурната, после леко я открехнете, ката че в края на печенето пръстените да изсъхнат леко. Дали са достатъчно изпечени, може да проверите чрез натискане с пръст върху им. Ето как трябва да изглеждат:
- Пригответе крема. Смесете останалото меко масло с пудрата захар. Добавете кондензираното мляко на няколко партиди, като разбивате на висока скорост.
- Изварата претрийте през сито. Смесете двете маси, като ги разбиете добре.
- Охладете изпечените пръстени и ги разрежете наполовина. Едната половина намажете с крем, покрийте с втората и поръсете с пудра захар.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари