След като „ШОУ” разкри, че Стефан Стефанов е бил професионален готвач и победата му в „Мастър шеф” е предопределена, в предаването настъпи шах, паника и... пълен обрат.
Източници на „ШОУ” обаче подшушват, че и Симеон също не е стоял далеч от професионалната кухня. Той е прекарал няколко години в наркокомуна в Италия, където се е научил да готви, а според мълвата след това е работил в няколко елитни столични ресторанта, което, ако е вярно, също е в разрез с правилата на „ Мастър шеф ”.
Преди да се захване с готвене, Симеон Червенков мил чиниите на 150 души в наркокомуна близо 2 години. “Амбицирах се, защото колкото по-бързо измиеш чиниите, толкова по-голям шанс имаш да те викнат в кухнята, за да помагаш там и да направиш нещо красиво”, казва той. Накрая се доказал и му дали да обработва зеленчуците. В кухнята на комуната Симеон останал до края на престоя си в Италия – още цели три години.
В комуната настоящият компютърен спец попаднал на 18 години, тъй като още на 14 започнал да злоупотребява с наркотиците. „В тази възраст всеки човек има някаква дрога - за мен това бяха тежките субстанции, за друг може да бъде комарът и да играе на машинките... Никога не бих пробвал отново, но винаги имам едно наум. Много хора си отидоха от комуната, след което се чува за тях, че нещо се случва в живота им и първото нещо, което правят, е да посегнат отново към наркотиците. Това става в преломни моменти – някой от семейството ти е починал, жена ти те е зарязала... - в такива моменти хората посягат към наркотиците. И аз винаги имам едно наум, но не изпитвам изкушение. За мен това е големият дявол, кафявият дявол и не бих се върнал към това нещо, но никога не казвай никога. Винаги имай едно наум и се пази, недей да подценяваш противника. Определено за мен това е една голяма победа. Реално това, което не те убива, те прави по-силен”, разказва Симеон пред „ШОУ”.
За хора от екипа на готварското риалити обаче тези негови хвалби са малко под въпрос. Според слуховете зад кулисите на шоуто Монката твърде често зачезвал от снимките за по 15-ина минути, след което се връщал видимо ободрен. „Напълно е вероятно наградата от 100 000 лева да не отиде за мечтания му малък ресторант в квартала. Човекът има други страсти...”, говорят от екипа на предаването.
Червенков е поредният участник в „Мастър шеф”, който има опит с професионалната кухня. Единствените истински непрофесионалисти, а майстори любители /каквито са правилата на шоуто/ били само сладката танцьорка Стефани, Мариела Нордел и Аврам Големечков. От тях в играта все още са само графинята и фризьорът, но до финала и те ще отстъпят пред профитата, които ни пробутват за аматьори.
Надя НЕНОВА