Рецептата няма грешка! Получиха се от раз - най-вкусните палачинки: мекички, тънки, не се...
17 Октомври 2016
182821
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно има хиляди рецепти за палачинки и още толкова начини да ги наричат по света. Днес сме ви приготвили нашата любима рецепта за палачинки - ще се справи дори и начинаещ.
Получават се меки, въздушни, тънички и не се късат при пърженето.
Продукти:
1,5 чаши вода
1,5 чаши прясно мляко
2 яйца
1,5 чаши брашно
1,5 ч.л. масло
1,5 ч.л. захар
0,5 ч.л. сол
1 пак. ванилена захар
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта. Добавете сол и ванилия.
- Продължавайки да разбивате, постепенно изсипете вътре млякото и поръсете лъжица по лъжица пресятото брашно.
- Продължавайки да разбивте сместа, добавете разтопеното масло и след това изсипете врящата вода на тънка струя.
- Покрийте купата с фолио и оставете сместа настрана за около половин час.
- След това изпържете палачинки по обичайния начин в загрят тиган, намазан с малко олои или масло. Изчакайте 1-2 минути, след това се превърне палачинката от другата страна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари