Само като ми замирише на тях и лигите ми потичат, като гладно куче седя и ги чакам с нетърпение на фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само като ми замирише на тях и лигите ми потичат, като гладно куче седя и ги чакам с нетърпение на фурната
Само като ми замирише на тях и лигите ми потичат, като гладно куче седя и ги чакам с нетърпение...
138009
Само като ми замирише на тях и лигите ми потичат, като гладно куче седя и ги чакам с нетърпение на фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сърдити картофи е една от любимите ни рецепти сред аламинутите, тъй като стават адски лесно и бързо, и са страшно вкусни

Днешната ни рецепта се нарича сърдити картофи, макар че не знаем защо са сърдити, след като са едно от най-лесните и скоростни ястия, които сме приготвяли.


Със сигурност няма да се укорявате, ако заделите малко време за тях, тъй като вкусът им е далеч по-нестандартен и по-апетитен от този на обикновените картофи във фурна. А да не говорим за пържените картофи, които са вредни не само за талията, но и за вашето здраве.


Сърдити картофи – приказен вкус, който става направо неустоим като го полеем с бира

Трябват ви около десетина картофа, 4-5 лъжици олио, една гъбена крем-супа на прах в пакетче, около 150 грама настърган кашкавал, както и щипки черен пипер и сол на вкус.


Самото приготвяне става по-лесно и от детска игра.

Обелете картофите и ги нарежете на шайби, а после ги подредете в предварително намазнена тавичка, в която ще ги печете.

Залейте ги отгоре с олиото и около 150 грама вода и ги бутнете да се пекат във фурната, която трябва да е загрята на 250 градуса. Не слагайте нищо друго върху тях – така е по точната рецепта. Ако обаче обичате да ядете по-соленко и безсолното ястие не ви допада, може да ръснете щипка сол отгоре.



Когато картофите са се запекли достатъчно във фурната и вече са готови, разтворете в 300 грама вода гъбената супа и я излейте върху картофите в тавата. Имайте предвид, че гъбената супа е доста солена, затова в оригиналната рецепта не се препоръчва добавяне на сол.

Като излеете разтворената супа върху картофите, обилно поръсете всички това с кашкавал и отново поставете във фурната, за да се запече, докато ястието придобие онзи неустоим златист цвят.

По ваше желание може да поръсите всяка от порциите с малко ситно нарязан пресен магданоз или копър, но както и да ги сервирате, ще се уверите в изключителните им вкусови качества. Тези картофки са идеално основно ястие, но и мезе, а как вървят със запотена бира, само ние си знаем. Да ви е сладко на всички с тези сърдити картофи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft