Картофи с кашкавал на фурна : Няма по-лесна рецепта!
Картофите не са наречени “втория хляб” просто така без причина. Апетитните и вкусни картофи биват включвани в рационалното меню под най-различни форми.
Картофи с кашкавал на фурна : Няма по-лесна рецепта!
Картофите не са наречени “втория хляб” просто така без причина. Апетитните и вкусни картофи биват включвани в рационалното меню под най-различни форми.
Единственият недостатък на подготовката на този зеленчук е, че трябва да се почиства, но това няма да ви се налага със следваща ни рецепта.
Днес ви представяме лесна рецепта за картофи, които нямат равни със своята лекота.
Съставки:
Картофи – 8 броя
Кашкавал – 50 грама
Краве масло – 30 грама
Майонеза – 1 чаена лъжичка
Копър на вкус
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Оставете маслото на стайна температура. Измийте картофите и направите разрези с вилица на няколко места.
Загрейте фурната до 180 градуса и поставете картофите (без да ги белите) да се запекат за 35-40 минути.
Докато картофите се пекат, настържете кашкавала и го смесете с омекналото масло, майонезата и копъра. Разпределете сместа в 8 равни готови топчета.
Направете напречни разрези на картофите, срязвайки до 1 см от кожата и достигащи почти до средата. Можете просто да издалбаете картофа.
Сложете топката кашкавал и оставете картофите в продължение на 2 минути във фурната или микровълновата.
Получавате печени картофи с хрупкава коричка. Понякога можете да запечатате във фолио, така че пълнежът да не излезе по време на печене. Между другото с плънката може да се импровизира: добавете повече кашкавал, сирене, бекон вместо масло или наденица.
Печените картофи с кашкавал са отлична гарнитура към месо!