Най-разкошните домашни бонбони досега-Само като ги гледаш и ти се иска да ги докоснеш-Ето как се...
3 Март 2021
9500
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Приготвянето на шоколадови трюфели от 2 съставки е лесно у дома. Бонбоните са нежни и вкусни, най-важното е да изберете качествени продукти.
Състав:
- кондензирано мляко - 240 г
- какао на прах - 100 г
Подготовка:
- Изсипете кондензирано мляко в тенджера. Поставете на среден огън. Когато се появят първите мехурчета с пяна, отстранете от огъня.
- След това пресейте какаото на прах през горещо сито в горещо кондензирано мляко, така че да няма бучки. Пресейте постепенно на три стъпки , след всяка смес старателно с помощта на шпатула до гладка смес. Трябва да излезе гладка плътна шоколадова маса.
- Покрийте малка форма за печене или правоъгълна опаковка със стреч фолио. Разпределете приготвената маса от кондензирано мляко и какао, изравнете и уплътнете със силиконова шпатула.
- Покрийте със стреч фолио. Така че филмът да не докосва повърхността на шоколадовата маса. След това трябва да поставите в хладилника за 2-3 часа.
- След това поръсете работната повърхност с какао на прах. Извадете шоколадовата маса от формата, отстранете филма. Поставете върху какаото, нарязано на малки квадратчета. Отгоре поръсете обилно какао. Придайте по-гладка форма с ръцете си. Прехвърлете в чиния и отново леко поръсете с какао.
- Съхранявайте домашните шоколадови бонбони в хладилника.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари