Сега тамън официално им дойде сезона и реших да изпека на децата. Така хубаво замириса цялата...
28 Септември 2016
44825
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сезонът на ябълки официално започна. С настъпването на есента, пристигна и един от най- прекрасните плодове в това годишно време. Ябълките са фантастични и при термична обработка са още по- апетитни
Представяме ви печените ябълки с канела.
- 6 ябълки обелени и нарязани на филийки с 2 см дебелина
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици ванилия
- 3 супени лъжици канела
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- 4 супени лъжици вода
Загрейте фурната до 180 градуса.
С маслото намажете малки тавичка. В голяма купа сложете парчетата ябълки и добавете захарта, ванилията, подправките и разбъркайте добре.
Така приготвените ябълки ги поставете в намазнената тава и печете 30 минути, след което добавете лъжичка вода и печете още 15 минути.
Сервирайте ги топли.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари