Най-големият ХИТ след бисквитената торта! Няма нито един кусур, а е 100% вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-големият ХИТ след бисквитената торта! Няма нито един кусур, а е 100% вкусотия:
Най-големият ХИТ след бисквитената торта! Няма нито един кусур, а е 100% вкусотия:
6801
Най-големият ХИТ след бисквитената торта! Няма нито един кусур, а е 100% вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някога торта Мравуняк бе изключително  популярен сладкиш , но мнозина незаслужено са го забравили. Предлагаме ви да запомните тази прекрасна рецепта и да изпечете вкусната и лесна торта . Ето бързата рецепта за вкусния ретро-сладкиш Мравуняк :

Торта Мравуняк

Продукти:

3 чаши брашно

1 яйце

125 гр.

масло

4 с.л. прясно мляко

1 кутия кондензирано мляко

4 с.л. захар

100 гр. орехи

торта Мравуняк

Приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта и разбъркайте вътре млякото и разтопеното масло. Постепенно добавете пресятото брашно и объркайте тесто, което разделете на 2 - 3 части и пъхнете във фризера.

Покрийте тавичката с хартия за печене и настържете едната част от замръзналото тесто на едро ренде на не много дебел слой.

Загрейте фурната до 160 градуса и печете 10 минути до златисто-кафяво.

Направете същото с втората, третата част.

Оставете получените "блатове" да се охладят, нарежете орехите.

Натрошете ситно блатовете (може в блендер), смесете ги с ядки и кондензираното мляко. Изсипете масата върху чиния и й придайте форма по желание (на купол или стандартна кръгла форма) - традиционно се оформя на конус, като мравуняк - оттам и името. Отгоре залейте с разтопен шоколад или шоколадова глазура.

сладкиш Мравуняк

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft