Как ли бихте могли да приготвите любимите си тиквички? Те биха могли да бъдат сготвени, както пожелаете: да бъдат изпържени в тиган, изпечени във фурната или приготвени на скара. Ние продължаваме да ви радваме с нови начини за приготвянето на този вкусен зеленчук.
Днес, искаме да споделим с вас една рецепта за панирани тиквички.
Съставки:
Тиквички - 1 брой
Заквасена сметана - 1 чаша
Лук - 1 брой
Горчица - 1 супена лъжица
Оцет - 2 чаени лъжички
Мед - 2 чаени лъжички
Галета - 0,5 чаша
Кашкавал - 100 грама
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката и отрежете двата й края. Разрежете я на половина и всяка половина нарежете на дълги вертикални парчета. Измийте лука и го запържете в тиган до златисто. В блендер смесете лука, меда, оцета, горчицата, солта и черния пипер. Разбийте съставките до получаването на хомогенна смес. Добавете ги в сметаната и отново внимателно разбъркайте.
В отделна купа смесете галетата, настъргания кашкавал и парчетата тиквички. Потопете ги в сметановата смес, а след това ги овъргаляйте в панировката. Подредете парчетата върху хартия за печене. Изпратете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 15-20 минути. Тиквичките са готови, когато панировката стане златиста. Сервирайте панираните тиквички с любимия си сос - опитайте със заквасената сметана, която използвате по време на приготвянето на ястието. Бон апети!