Нищо не може да се сравни с домашен сладкиш , определено ще се съгласите с мен.
Нашият ароматен и мек кекс е идеален като десерт след обяд, към кафето, чая или като лека закуска.
Страхотна рецепта за домашен кекс с кафе и шоколад , която ще заеме достойно място в домашната ви кулинарна книга. Ето необходимите продукти:
Кекс с кафе и шоколад
Продукти:
125 г кисело мляко
1 супена лъжица разтворимо кафе
4 яйца
16 г ванилова захар
1 чаша гранулирана захар (180 г)
щипка сол
3/4 чаша растително масло (180 ml)
3/4 чаша прясно мляко (180 мл)
2 супени лъжици оцет (30 мл)
3 чаши универсално брашно (350 г)
5 супени лъжици бакпулвер (24 г)
1/4 чаша шоколадов чипс (50 г)
бадемови люспи
Приготвяне:
Добавете кисело мляко и кафето в малка купа.
Разбъркайте старателно с бъркалка.
Счупете яйцата в дълбока купа.
След това добавете ванилова захар, захар, сол и разбийте с миксер, докато сместа стане светло жълта.
Постепенно добавете олиото при непрекъснато разбиване.
След това добавете сместа с кисело мляко и кафе, прясното мляко и разбийте с миксер.
Изсипете оцет в сместа и разбъркайте с бъркалка.
Постепенно пресейте брашното през сито и го объркайте в течните продукти.
След това пресейте бакпулвера и разбъркайте с бъркалка.
Добавете парченцата шоколад, брашното и хубаво объркайте всичко, за да смесите съставките.
Изсипете бадемовите люспи (заделете малко за украса) в тестото и разбъркайте.
Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма.
Поставете формата в (не предварително загрята) фурна.
Пече се 45 минути при температура 160°C.
След изпичане извадете сладкиша от формата.
Покрийте с шоколадова глазура.
Накрая поръсете отгоре с бадемови люспи.
И можете да сервирате!
Желаем ви добър апетит!