Снощи го изненадах с огнено пиле! Първо омете чинията, а после пренесохме огъня на друго място.
2 Ноември 2016
12956
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес искаме да споделим с вас легендарна рецепта от португалската кухня - пиле в сос Пири Пири. Това пикантно ястие е перфектна вечеря за сгряване в зимната вечер: цялата работа е в пикантния, леко парещ вкус , който събужда апетита и е много привлекателен за мъжете.
С Пири Пири соса обикновено се пече цялото пиле, но ние решихме да залеем само гърдите - оказа се толкова вкусно и сочно, че е невъзможно да се опише с думи! Непременно опитайте!
Съставки:
2 червени чушки
3 с.л. лимонов сок
1 ч.л.
червен пипер
2 скилидки чесън
500 гр. пилешко филе
30 мл зехтин
сол на вкус
Приготвяне:
- Измийте пиперките и лютите чушки, махнете стеблото и семето и нарежете на произволни парчета. Поставете чушките в тенджера, добавете лимоновия сок и пуснете на бавен огън за 10 минути.
- Пюрирайте сместа от чушки, добавете червен пипер, чесън и сол.
- В пилешкото филе направете три диагонални разреза и поставете пилето в огнеупорен съд, залейте със соса и изсипете отгоре зехтина.
- Пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете в продължение на 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари