38-годишният Фабио Вивиани от Чикаго твърди, че е ненужно да добавим качествен зехтин към водата
Това е удобен трик, който много от нас използваме вкъщи, за да предотвратим залепването на пастата, докато се готви във вряща вода.
Но един главен готвач казва, че никога не трябва да добавяте маслиново масло към тестените изделия - тъй като трикът всъщност не работи.
Италианец по произход, но живее и работи в САЩ, готвач и знаменитост Фабио Вивиани, на 38 г., има някои категорични препоръки за тези, които добавят скъпата съставка към водата за готвене на паста.
Той казва, че тези, които добавят зехтин към кипящи тестени изделия, трябва да се "срамуват" от себе си, тъй като това е излишно разточителство на добър зехтин.
Маслиновото масло не е евтино, така че да го използвате, за да предотвратите залепването на пастата, е много разточително - да не говорим за факта, че не работи.
38-годишният автор на готварска книга и водещ на телевизионно шоу за готвене заяви, че има много по-евтин начин да се спре залепването на тестото, отколкото да се добавя зехтин.
Ако просто разбърквате тестените макарони често, няма да е необходимо да изхвърляте качествения зехтин във водата, казва той.
"Мисля, че най-глупавото нещо, което някога съм чувал за приготвянето на тестени изделия, са хората, които развалят зехтина във водата, за да не залепват тестените храни", каза Вивиани.