Лимонадена торта хитът на лятото! Най-сладкото спасение в жегите - разхлажда и изкушава (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лимонадена торта хитът на лятото! Най-сладкото спасение в жегите - разхлажда и изкушава (Видео):
Лимонадена торта хитът на лятото! Най-сладкото спасение в жегите - разхлажда и изкушава (Видео):
6154
Лимонадена торта хитът на лятото! Най-сладкото спасение в жегите - разхлажда и изкушава (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато лятото започне и е горещо, ви се иска да пийнете нещо освежаващо - като една студена лимонада. А в горещия сезон се появяват всякакви плодове, пред които не можем да устоим. Ако комбинирате лимонада и горски плодове, можете да получите много вкусна, оригинална и дори освежаваща лимонадна торта !

Този десерт ще се хареса особено на децата, но, разбира се, и възрастните няма да останат безразлични.

Ето рецептата за Студена лимонадена торта за жарко лято:

лимонадена торта

Студена лимонадена торта

Продукти:

За блата (18 см):

Лимонада - 75 мл

Яйца - 3 бр.

Захар - 110 г

Сол - щипка

Растително масло - 45 мл

Брашно - 160 г

Бакпулвер - 5 гр.

За лимонадното желе:

Лимонада - 300 мл

Желатин - 10 г

Захар - 10 g

За ягодовия пълнеж:

Ягоди - 300 г

Захар - 90 г

Нишесте - 12 g

За муса:

Яйца - 2 бр.

Мляко - 300 мл

Захар - 150 г

Нишесте - 20 г

Сметана 33% - 280 мл

Ванилова захар - 8 г

Желатин - 12 g

Приготвяне:

Смесете съставките за блата: яйца, захар, сол и ги разбийте на максимална скорост за около 5-7 минути, докато станат на пухкав светъл крем.

След това смесете брашното с бакпулвера, пресейте ги и, разбърквайки внимателно, ги добавете в яйчната маса на 2 етапа. След това добавете растително масло и лимонадата към тестото и разбъркайте внимателно, за да не спадне. Резултатът е деликатно и доста течно тесто.

тесто за блат

Изсипете тестото в подготвена форма и сложете във фурна, загрята на 170 градуса за около 35 минути - до суха клечка. След това оставете блата да се охлади напълно, след което го увийте в прозрачно фолио и го оставете да „почива“ в хладилника за поне 2 часа.

блат във фолио

Пригответе желатиновите кубчета. За тях предварително накиснете желатина в студена вода и след това го разтворете в микровълновата или на водна баня. Смесете добре разтопения желатин със захар и топла лимонада. Оставете сместа за няколко минути, докато пяната се отдели, и след това я изсипете във форма и я поставете в хладилника, докато се втвърди.

За пълнежа от горски плодове можете да използвате абсолютно всякакви плодове - както пресни, така и замразени. Сложете плодовете в тенджера, добавете захар и нишесте, разбъркайте добре. След това варете на умерен огън, докато сместа стане по-плътна. Прехвърлете готовия пълнеж в отделен съд и го оставете да се охлади напълно при стайна температура.

плодов пълнеж

Сега остава само да приготвите муса, но преди да продължите с него, уверете се, че сте приготвили всичко: пълнежът е изстинал, желето е замръзнало, а блатът е охладен и вече е нарязан на парчета. Това е необходимо, тъй като веднага след като мусът е готов, трябва незабавно да сглобите тортата, преди да започне да се втвърдява.

За муса: добавете захар, ванилова захар и нишесте към яйцата. Разбийте добре яйчната маса на максимална скорост за около 2 минути. В същото време загрейте млякото на котлона до около 60 градуса, след което го изсипете в яйчената маса на тънка струйка, продължавайки да разбивате. Получената маса се изсипва в тенджера и се вари на слаб огън до кремообразно състояние при непрекъснато разбъркване. Изсипете основата за крема в отделен съд, покрийте с фолио в контакт и оставете да се охлади.

яйчен крем

След това вземете охладената сметана и разбийте първо на бавна, а след това на бърза скорост. Сметаната трябва да има консистенция на разтопен сладолед. Добавете предварително разтворения желатин в охладения яйчен крем и разбъркайте добре. Накрая смесете разбитата сметана и крема, и мусът е готов.

Сглобяване на тортата:

сглобяване торта

На първата кора сложете от плодовия пълнеж, след това желето от лимонада, нарязано на кубчета, след това изсипете слой мус. Повтаряме по този начин слой по слой и след това покриваме тортата със стреч фолио и я поставяме в хладилника за няколко часа.

торта лимонадена

Украсата е по желание - горната част на тортата може да бъде покрита например с ганаш, гарниран с пресни плодове.

плодова торта

студена лимонадена торта

А по-долу можете да гледате подробно видео с рецептата за тази оригинална торта с лимонада .

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft