Сервирайте я студена. А ако желаете, бихте могли да я комбинирате с кисело мляко
Пролетните зелении вървят не само с агнешко.
Необходими продукти:
½ връзка лапад
½ връзка киселец
½ пакетче коприва
1 средно голяма глава лук
фиде
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. концентрирано доматено пюре
1 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус
2 литра вода
Начин на приготвяне:
Измийте добре лапада, киселеца и копривата, а след това ги нарежете на дребно.
Загрейте олио в тенджера и задушете нарязания на ситно лук за 2-3 минути. Добавете и нарязаните листа, водата, солта, черния пипер, червения пипер.
Захлупете тенджерата и оставете супата да ври на бавен огън за около 20 минути. След това добавете фидето и доматеното пюре и оставете да вари още за около 15 минути.
Сервирайте супата студена. А ако желаете, бихте могли да я комбинирате с кисело мляко.