С това кремче всяка торта е вълшебство, а бисквитките - божествени! Карамелената мега-вкусотия...
27 Октомври 2016
23787
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Вкус на карамел и мляко - кой ще откаже? Това чудесно кремче може да послужи не само като допълнение към кафе и сладкиши, но също така подобрява настроението по-добре от шоколад.
Днес ще ви покажем как да приготвите карамелизирано кондензирано мляко само за 15 минути! Но не забравяйте, за най-добри резултати трябва стриктно да следвате нашите инструкции. Е, нека да започнем!
Как се приготвя карамелизирано кондензирано мляко
СЪСТАВКИ:
- 200 мл прясно мляко
- 200 гр. пудра захар
- 20 гр.
масло
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете в тенджера млякото, захарта и маслото.
- Сложете съда на слаб огън и разбърквайте сместа до пълното разтваряне на съставките. Образуването на пяна е сигурен знак, че съдържанието започва да ври.
- Увеличете топлината и продължете да варите крема, но не забравяйте да го бъркате непрекъснато. Ако сместа започне да се пени прекалено силно и да се надига в съда, намалете огъня леко. Важно : варете млякото след кипването му точно 10 минути!
- Свалете съда от котлона и го поставете в студена вода. Това ще гарантира, че кондензираното мляко ще се охлади и сгъсти.
- Изсипете съдържанието в удобен съд, най-важното - да е сух. Покрийте и съхранявайте в хладилник.
Сега може да го хапвате директно с лъжицата или да го добавяте към кремчета, а също и да използвате като крем за бисквитки!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари