Тази година това ще е моя специалитет, категорично. Шишче, шишче, ама не какво да е, а истински шедьовър

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази година това ще е моя специалитет, категорично. Шишче, шишче, ама не какво да е, а истински шедьовър
Тази година това ще е моя специалитет, категорично. Шишче, шишче, ама не какво да е, а истински...
91221
Тази година това ще е моя специалитет, категорично. Шишче, шишче, ама не какво да е, а истински шедьовър
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В кулинарията тиквичките в никакъв случай не заемат последно място. Този близък роднина на тиквата притежава мек и деликатен аромат, който му позволява да се комбинира с всички видове месо, риба, зеленчуци и дори сладкиши.

Интересното е, че тиквичките обикновено са включени в диетичното меню, тъй като съдържат много ниско ниво калории.


В сезона на тиквичките, което продължава цялото лято, необходимо е да се запасите с няколко рецепти за тяхното приготвяне и ние сме щастливи да ви помогнем с това. Особено популярни са вариациите с мляно пилешко месо – истинска феерия от вкус!

Съставки:
Пилешко филе – 400 грама
Тиквички – 2 броя
Лук – 1 брой
Заквасена сметана – 2 супени лъжици
Магданоз на вкус
Черен пипер на вкус
Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:
Минете филето в месомелачка с лука. Ситно нарежете магданоза и го добавете към плънката заедно със солта и черния пипер. Смесете каймата. Оформете я на тънки кюфтенца.

Нарежете тиквичките на кръгчета по половин сантиметър дебелина. Сложете ги на шишчета, редувайки с кюфтенцата от месо. Настържете кашкавал.

Отделно смесете заквасената сметана със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Намажете със соса тиквичките и каймата и поръсете с кашкавала. Поставете ги в тава и печете в продължение на 30 минути при 180 градуса.

Защо мляно пилешко? Пилешкото месо се готви много бързо и тиквичките във фурната стават сочни и е нужно само леко да се загрят. Вие също ще увеличите максимално ползите на този зеленчук. Пригответе тиквичките в най-различни варианти и водният баланс и здравето на бъбреците ви винаги ще бъдат в норма!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft