Тайната на най- вкусната крем супа от тиква - любима на малки и големи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на най- вкусната крем супа от тиква - любима на малки и големи
Тайната на най- вкусната крем супа от тиква - любима на малки и големи
11920
Тайната на най- вкусната крем супа от тиква - любима на малки и големи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 1/2 килограма тиква, разрязана надлъжно наполовина
1 глава лук, обелена
1 глава чесън
2 супени лъжици зехтин
3/4 чаена лъжичка сол
черен пипер
4 чаени чаши прясно мляко

За гарниране:

сметана
пресен магданоз, нарязан на ситно
чеснов хляб

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.
Поставете тиквата в голяма тава с отрязаната част нагоре. Не я белете и не отстранявайте семките.
Увийте чесъна във фолио и го добавете в тавата, заедно с лука.
Печете около 70-80 минути, докато тиквата омекне.
Изсипете 2 чаени чаши прясно мляко в блендера.
Отстранете тиквените семки и използвайте лъжица, за да издълбаете месото на едната половинка от тиквата.

Добавете в блендера.

Обелете изгорялата част на лука и прибавете 1/2 от него в блендера.
Обелете чесъна и също добавете 1/2 от него в блендера.
Пасирайте до гладка смес и подправете със сол и черен пипер. Ако крем супата е прекомерно гъста, добавете малко прясно мляко или вода и отново пасирайте.
Разсипете в купички и повторете с останалите продукти.
Гарнирайте крем супата от тиква със сметана, поръсете с пресен магданоз и я поднесете с топли чеснови филийки хляб.

Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft