Така се прави уникален японски сладкиш само с 3 съставки: Топи се в устата и задоволява и най-капризния вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така се прави уникален японски сладкиш само с 3 съставки: Топи се в устата и задоволява и най-капризния вкус
Така се прави уникален японски сладкиш само с 3 съставки: Топи се в устата и задоволява и...
40094
Така се прави уникален японски сладкиш само с 3 съставки: Топи се в устата и задоволява и най-капризния вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гениално измислен сладкиш в Япония се приготвя само от 3 съставки и би могъл да задоволи дори най-капризния вкус. С този сладкиш ще може да спестите и време, и пари.

За него ще са ви нужни  3 яйца, 120 грама бял шоколад , който бихте могли да се замени и с млечен, и 120 грама маскарпоне.

В купа натрошете шоколада на блокчета, след което го разтопете на водна баня.

Към вече разтопения шоколад прибавете маскарпонето и внимателно разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Отделете белтъците от жълтъците, като белтъците е необходимо да се разбият на сняг, а жълтъците се прибавят към сместа от шоколада и маскарпоне.

След като разбъркате добре жълтъците с останалите съставки, започнете да добавяте разбитите белтъци на няколко части, като разбърквате непрекъснато.

Сладкишът се пече на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15 минути.

Тази торта е измислена от близо 2 години, а гледанията на видеото в Youtube, показващо как се приготвя, надхвърлят милион и половина. Коментарите са положителни, а сладкишът се описва като лек и извънредно вкусен.

Ако ви се хапва сладкиш с отчетлив вкус на шоколад, бихте могли да приготвите и друг бърз десет, за който ще са ви необходими само 3 продукта и около 40 минути време.

За шоколадовия сладкиш ще са ви нужни 6 яйца, 2 чаени чаши с блокчета от млечен шоколад и 6 супени лъжици масло.

Разтопете шоколада на водна баня, след което прибавете маслото и жълтъците, като разбъркате до хомогненна смес. Белтъците разбийте на сняг и постепенно ги прибавяйте към шоколада.

В намаслена и набрашнена тавичка изсипете сместа и печете на 190 градуса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft