Така я правеше леля на село - със зелени доматчета! Всички се редяхме да обираме тавата лютеница...
27 Септември 2016
24832
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка домакиня си има своята рецепта-шедьовър за лютеница . Днес ви предлагаме нещо малко по-различно - лютеница от зелени доматчета .
Нов, изненадващо добър вкус!
ПРОДУКТИ:
2 кг зелени домати
2 кг печени червени пиперки
1 чаша олио
1 чаша захар
5 с.л. оцет
3 с.л. сол
на вкус - чесън , черен пипер и магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте зелените домати, нарежете ги не много едро, но не и ситно. Сложете в тенджера и добавете олиото, захарта, оцета и солта. Сложете на огъня и оставете да ври 20 минути. Добавете печените и обелени чушки, които също сте нарязали, след което оставете лютеницата да се вари така още 20 мин. В самия край добавите по ваш вкус черен пипер на зърна, чесън и нарязан магданоз. Още горещата лютеница насипете в буркани, затворете, увийте ги добре и ги оставете така, докато се охладят, а през това време капачките добре ще се затегнат. Ако желаете, може и да ги стерилизирате за около 10 мин. Забележки: - От това количество излизат 7 малки буркана от 350 гр. Ако искате повече тогава увеличете количеството продукти. - Чашата е от 240 мл.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари