„ Това е единственият десерт, който мога да направя във ваше отсъствие! “- каза съпругът ми и отиде в кухнята. И наистина, за да приготвите този деликатес, имате нужда от минимум време, а продуктите са винаги под ръка! Освен това вкусът е от самото ви детство . Всичко това са така обичаните шоколадови топки от едно време!
Днес редакционната ни колегия е подготвила за вас, скъпи читателю, прост и бърз начин как да направите шоко топки. Невъзможно е да не ги опитате!
ДОМАШНи ТОпки
СЪСТАВКИ
150 г бисквити
30 г пудра захар
1-3 с. л. какао
70 г мляко
50 г масло
30 г ядки
2 г ванилия
ПОДГОТОВКА
Смелете бисквитките на малки трохи в блендер. Бисквитките могат да бъдат заменени натрошена галета. Ако приемате крекери, трябва да вземете не 30, а 70 грама пудра захар. Орехите също се нарязват в блендер. Можете да вземете всякакви ядки, които имате.
В удобен съд смесете трохите от бисквитките с какаото и пудрата захар, омекотеното масло и ядките. Разбъркайте добре, за да комбинирате маслото с цялата смес.
Към тестото добавете мляко със стайна температура и малко ванилия. Омесете тестото, то трябва да е гладко и да поддържа добре формата си.
Оформете топки от получената маса. Размерът на топките зависи само от вашето желание.
Получените топки поставете в хладилник за поне 1 час. Сладките топки могат да се съхраняват в хладилника за няколко дни, но е малко вероятно да останат толкова дълго!
Оваляйте ги в пудра захар преди сервиране . Добър апетит!
В съветско време беше невъзможно дори да си представим училищен бюфет или кафене без този десерт! Знаейки тази рецепта, можете лесно да приготвите този деликатес у дома без никаква суета и с минимален набор от продукти!