Това е любимата ми закуска, рецептата е на баба и има сантиментална стойност за мен, а вкусът е божествен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимата ми закуска, рецептата е на баба и има сантиментална стойност за мен, а вкусът е божествен
Това е любимата ми закуска, рецептата е на баба и има сантиментална стойност за мен, а вкусът е...
115244
Това е любимата ми закуска, рецептата е на баба и има сантиментална стойност за мен, а вкусът е божествен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този тутманик се приготвя извънредно лесно, а вкусът му действително е божествен. Можете да бъдете сигурни, че никой няма да може да му устои.

За да приготвите невероятно вкусния тутманик и да зарадвате любимите ви хора, са ви нужни следните продукти:

15 гр.

прясна мая
100 мл. олио
300 мл. прясно мляко
600 гр. брашно
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 яйце

 

За плънката на тутманика ще са ви необходими:

200 мл. заквасена сметана

100 гр. масло

 

За намазване и поръсване:

сусамово и ленено семе на вкус
1 жълтък

 

Загрейте леко част от млякото и разтворете маята заедно с малко захар и брашно.Оставете сместа да шупне. С тел разбийте олиото, яйцата и солта. Пресейте брашното и направете кладенче в средата. В него изсипете яйчената смес. Когато маята шупне, добавете и нея към сместа.

Остава да добавите останалото топло мляко, в което сте разтворили останалата захар и да омесите хубаво тестото. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да втаса. Готовото вече тесто се разделя на четири еднакви топки. Първата от тях се разточва на кръг. Отгоре поставете 50 гр. от маслото, което предварително сте нарязали на кубчета. Разточете и втората кора, намажете я със заквасената сметана и я сложете върху първата кора.

Разточете и третата кора и поставете отново масло, нарязано на кубчета. Четвъртата кора трябва да е малко по-голяма, за да можете с нея да загънете останалите кори. Нарежете тутманика на триъгълници (като торта). Намажете с разбития жълтък и поръсете с лененото и сусамовото семе, като ги редувате през един триъгълник.

Оставете го отново да втаса за половин час и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft