Това кюфте надминава всички очаквания, смляно месо, гарнирано с лук, сирене и яйце. Крайният резултат ще ви изненада приятно, защото ще получите обяд като от ресторанта, а няма да ви коства кой знае колко време и усилия.
Има толкова много рецепти за кюфтета и всяка домакиня има свой начин да ги приготвя. Някои добавят хляб към каймата, други добавят ориз, а ние ви предлагаме рецепта, която е малко по-различна, но все пак много проста и бърза.
След няколко минути ще имате вкусен обяд на масата и всички ще ви искат рецептата. Така приготвените кюфтета ухаят на детство и се поднасят най-добре с много картофено пюре, но можете да ги сервирате и с варен ориз.
Изберете мляно месо за кюфтета по ваш вкус, можете да използвате чисто телешко, смесено говеждо или свинско смляно или пуешко смляно месо.
Кюфтета Фантазия
Необходими продукти:
700 г кайма
1 яйце
10 г сол
щипка черен пипер
2 глави лук
3 картофа
3 сварени яйца
30 г заквасена сметана
150 г моцарела
Начин на приготвяне:
Сложете месото в купа и добавете яйцето. Подправете със сол, щипка черен пипер и разбъркайте. Разделете месото на 6 равни части и от всяка оформете бургер/кюфте със средна дебелина.
Кюфтетата се нареждат в огнеупорен съд, предварително леко намазнен, и се оставя разстояние между тях, за да не се слепят при печенето. След това обелете двете глави лук и ги нарежете на много ситно, след което ги сложете да се запържат в тиган със сгорещено олио.
При печенето лукът не трябва да се карамелизира, а трябва да потъмнее и омекне, затова го гответе на умерен котлон. Измийте добре картофите, обелете ги и след това ги настържете.
Сварете три яйца, след което ги настържете, когато изстинат. Добавете сметаната към настърганите яйца и разбъркайте. Разпределете запържения лук върху бургерите, след което повторете същото с настъргания картоф.
След това наредете от сместа от сварени яйца и сметана и накрая поръсете с настъргана моцарела или друго сирене по избор. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
След изминалото време махнете фолиото и върнете да се пече на същата температура за още 10 минути, докато сиренето хване коричка. Обядът е много обилен и засищащ, а като гарнитура може да добавите ориз или просто салата, защото картофите вече са в месото.
Да ви е сладко!