Този път мъжът ми се прояви! С това мезенце ще изкараме до Нова година, а тогава ще направим още!...
4 Октомври 2016
30329
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Месото в тази рецепта ще стане сочно, нежно и ще бъде една прекрасна украса на празничната трапеза!
Резултатът ще зависи от качеството на месото. Изберете цяло парче с тегло 1-3 кг и без сланинки по него.
СЪСТАВКИ
1-1,5 кг свинско месо, едно цяло парче
70 мл ябълков оцет
1 литър вода
2-3 ч.л. сол
1.5 ч.л.
захар
2 дафинов лист
подправки на вкус (кориандър, карамфил, червен пипер)
2-3 скилидки чесън
черен пипер
2 дафинов лист
подправки на вкус (кориандър, карамфил, червен пипер)
2-3 скилидки чесън
черен пипер
Приготвяне
- Пригответе маринатата за свинското месо : във вряща сол и захар вода, разбърквате, докато се разтворят напълно. Добавете избрани подправки и дафинов лист. Отстранете от огъня и сложете оцет.
- В напълно охладената марината сложете месото. То трябва да бъде напълно покрито с течност. Покрийте купата с фолио и се чувствайте свободни да го оставите в хладилника да се маринова за една нощ.
- На следващия ден вземете месото, подсушете с хартия. Леко поръсете със сол и черен пипер.
- Обелете чесъна, трябва да го нарежете по дължина на филийки. По цялата повърхност го шпиковайте с филийките чесън.
- Дафинов лист се добавя около месото, което се поставя в найлоново фолио за печене. Ако няма отвори за парата внимателно с нож направете няколко отгоре.
- Загрейте фурната до 190 ° С и печете месото във фолиото в продължение на 1 час. След това, можете да изрежете горната част на фолиото, за да се зачерви.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари