Този сладкиш дълго ще се помни! Копринен усет и разтапящ вкус - вижте само колко е лесен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този сладкиш дълго ще се помни! Копринен усет и разтапящ вкус - вижте само колко е лесен:
Този сладкиш дълго ще се помни! Копринен усет и разтапящ вкус - вижте само колко е лесен:
68766
Този сладкиш дълго ще се помни! Копринен усет и разтапящ вкус - вижте само колко е лесен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова сочен и с нежна консистенция, че веднага се топи в устата, а изглежда толкова декоративно, че можете да го сервирате пред скъпи гости, дори и за най-празничните поводи.

При нас е редовен десерт, особено когато свекърва ми идва у нас, защото тя го прави и нейното мнение е много важно за мен. Състои се от 3 слоя - блат, пудинг и глазура, той е много богат и затова всички го обичат.

Имате нужда от няколко съставки и още няколко минути, за да ги смесите, след което просто го сложете във фурната. Вероятно имате всички съставки у дома, така че можете да го направите веднага и да го тествате на вкус. Моите ме молят да им го правя всеки уикенд, много го харесаха. Ето какво ви трябва за този сладкиш Черно и бяло :

Сладкиш Черно и бяло

Продукти: 

800 мл прясно мляко

4 пакетчета ванилова захар (40-50 g)

2 пакетчета ванилов пудинг (общо 80 g)

За блата: 

5 яйца

250 г захар

1 ванилова захар

100 мл олио

100 мл прясно мляко

250 г меко брашно

1 пакетче бакпулвер

30 г какао

За глазурата: 

400 мл заквасена сметана

120 г пудра захар

Приготвяне: 

Първо направете пудинга, защото трябва да изчакате да изстине преди да го сложите върху блата. Сложете 2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия в дълбока купа и отделете около 100 мл от общото количество прясно мляко за разреждане на пудинга на прах.

Разбийте добре с миксер на по-ниска скорост или с телена бъркалка, а останалото мляко сложете в тенджера да заври. Щом заври, намалете котлона или оставете тенджерата настрана, след което добавете 4 пакетчета ванилова захар (или на вкус) и разбития пудинг.

мляко в тенджера

ванилов пудинг

При непрекъснато бъркане варете до получаване на желаната консистенция на пудинга. Пудингът трябва да се охлади напълно, а отгоре се покрива с прозрачно фолио, за да не хваща коричка.

гъст пудинг

За блата: Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците докато станат на пяна и стегнат. Добавете захарта към жълтъците и разбийте с миксер, докато се смесят в кремообразна гъста смес. Добавете ваниловата захар, олиото и млякото, след което продължете да разбивате, докато се смесят всички съставки.

белтъци и жълтъци

белтъчен сняг

Разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера настрани и постепенно ги добавете към жълтъчната смес. Внимателно се смесват без да стават бучки от брашното. Когато сместа е загладена, смесете я с белтъчната пяна, като внимавате да запазите пухкавата й структура.

жълтъчен крем

прибавяне белтъци

Намаслете стандартна тава за печене и я поръсете с малко брашно, като изтръскате излишното. Изсипете кафявата смес, която ще печете като блат, а след това с помощта на лъжица на отделни места сложете от пудинга, все едно слагате топки сладолед.

сладкиш с топки пудинг

Така пудингът ще се разтече по цялата торта при печенето и ще бъде много сочен отвътре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Преди да приключи печенето, направете глазурата от 400 мл заквасена сметана, разбъркана с пудра захар.

нанасяне глазура

Когато блатът е изпечен, се залива с тънък слой от глазурата, заглажда се и се слага отново във фурната да се пече на същата температура за още 10 минути. Когато сладкишът се охлади, сервирайте нарязан на кубчета. 

сладкиш черно и бяло

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft