Топ идея на деня за бърза и лесна вечеря и най- важното много, много вкусничка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топ идея на деня за бърза и лесна вечеря и най- важното много, много вкусничка
Топ идея на деня за бърза и лесна вечеря и най- важното много, много вкусничка
76324
Топ идея на деня за бърза и лесна вечеря и най- важното много, много вкусничка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фокачата е традиционен италиански плосък хляб, с добавени към него лук, маслини, подправки и други съставки.

Фокачата прилична на традиционната неаполитанска пица "Маргарита". 

 

Необходими продукти за фокачата:

- 1½ чаши топла вода;
- 3 супени лъжици зехтин (плюс допълнително за намазване на тиган);
- 1¼ чаени лъжички сол;
- 3½ чаши брашно;
- 1 супена лъжица прясна мая;
- 3/4 чаша сос маринара - готов или домашен;
- 1½ чаши моцарела - настъргана;
- асорти гарнитури - шунка (или пикантен салам), гъби и маслини.

 

Ето как стъпка по стъпка може да направите тези лесна и вкусна фокача, приличаща много на пица: 

 

1. Намажете правоъгълна тава (33x22 см.) с 1½ супени лъжици зехтин.

2.

В купата на миксера, снабдена с приставката с гребло, комбинирайте топлата вода, 3 супени лъжици зехтин, брашното, маята и щипка стол. Разбъркайте на средна скорост за 1 минута, докато съставките само се комбинират

3. Леко лепкавото тесто разстелете в подготвената тава. Покрийте с найлон и оставете тестото да "почива" на стайна температура за 1 час докато не се надуе.

4. Загрейте фурната до 190ºC. Набодете тестото с пръсти и го намажете с 2 супени лъжици зехтин.

5. Печете тестото за 20-25 минути до златистокафяво.

6. Изваждате от фурната и оставяте готовата фокача да изстине за 5 минути

7. Прехвърлете фокачата върху хартия за печене. Намажете я със соса маринара, отгоре сложете гарнитурата от шунка (или пикантен салам), гъби и маслини

8. Запечете за 5-6 минути, докато сиренето се разтопи 

9. Сложете върху готовата фокача листенца от пресен босилек. 

10. Разрежете фокачата на парчета и сервирайте топла 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft