Тъкмо има време до вечеря: ще напоя хубаво месцето с половин бутилка, а като го хапваме довечера,...
31 Октомври 2016
12237
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Според легендата, рецептата на месо в бира се е появила в Германия преди около шест века. Това ястие се сервирало на рицари след турнира. Тогава свинското месо се приготвяло в пещ, като предварително го мариновали в бира.
Ние ви предлагаме опростена версия на тази древна рецепта. Всичко, от което се нуждаете, е свинско , бира, фурна и подправки. Убедете се сами, че месото, приготвено по тази рецепта, има по-специален вкус!
Съставки:
1 кг свинско месо
2 глави лук
0,5 л светла бира
3 скилидки чесън
зелени подправки на вкус
сол , черен пипер , мащерка - на вкус
Приготвяне:
- Измийте месото и го нарежете на големи кубчета. Сложете го в голяма купа и залейте с бирата. Добавете нарязания на ситно чесън, мащерка и сол на вкус. Оставете месото да се маринова в продължение на най-малко един час.
- Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Накълцайте зелениите и чушката, отстранете семената.
- Сложете месото в тиган и запържете до златисто кафяво. След това извадете и запържете вътре лука, добавете черен пипер и билки. Пържете в продължение на 10 минути.
- Сега добавете в тигана месото с маринатата. Маринатата трябва напълно да покрива ястието, ако искате, добавете още малко бира.
- Покрийте тигана с фолио и го пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути.
- Празничната вечеря е готова!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари