Уникални! Кюфтета по касапски - хрупкавата им коричка ще ви вземе акъла, а вътре... ооо!
9 Юли 2016
38804
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това е една от онези рецепти, за които си казвате - как не съм се сетил(а) преди?! Крехко месце с хрупкава картофена коричка, а вътре крият сочна изненада:
Необходими са ви:
500 гр. свинско месо
300 гр.
гъби
150 гр. кашкавал
1 глава лук
3 картофа
зелени подправки на вкус
1 яйце
3 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
4 с.л. олио
Как се правят:
- Гъбите се сваряват, нарязват се на ситно и се запържват. Лукът се нарязва на пръстени, след това - на половинки. Пресните билки се наситняват, а кашкавалът се настъргва. Всички така приготвени съставки се смесват - това ще е плънката.
- Месото се нарязва на тънки парчета, след което хубаво се изтъняват с чук за месо и се поръсват със сол и черен пипер. Върху всяко парче месо се поставя по 1 супена лъжица от плънката и месото се увива около тях, така че да покрие плънката напълно.
- Картофите се обелват и настъргват в плитка чиния. Яйцето се разбива в друга чиния, а брашното се изсипва в трета. Всяко кюфте се овалва първо в брашно, след това - в яйце, а накрая - в картофите, като леко се притиска в картофените стърготини с ръце.
- Кюфтетата се пържат от двете страни до златисто-кафяво. Готовите кюфтета се отцеждат върху домакинска хартия, след това се пъхват във фурната за 15 минути. Температурата трябва да е 180 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари