Уф, тоя моя мъж все бълнува за сармите на майка му! Опитах ги и аз най-накрая: не мога да си кривя душата, няма такава вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уф, тоя моя мъж все бълнува за сармите на майка му! Опитах ги и аз най-накрая: не мога да си кривя душата, няма такава вкусотия!
Уф, тоя моя мъж все бълнува за сармите на майка му! Опитах ги и аз най-накрая: не мога да си...
97213
Уф, тоя моя мъж все бълнува за сармите на майка му! Опитах ги и аз най-накрая: не мога да си кривя душата, няма такава вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви   приготвили  една много интересна рецепта  за зелеви сарми под шуба - едно прекрасно ястие, което може да поднесете дори на празничната трапеза. Изглежда много красиво и апетитно, и вкусът остава дълго в паметта!

Съставки:

1 зелка

50 гр. ориз

150 гр. свинска кайма

1 глава лук

1 морков

2 с.л. олио

100 гр. кашкавал

2 домата

30 мл сметана

100 мл вода

3-4 скилидки чесън

по 15 гр. копър и магданоз

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Пъхнете зелето в микровълнова фурна за 5-10 минути.сарми под шуба
  2. Изплакнете със студена вода и отделете листата.сарми под шуба
  3. Сварете ориза до полуготовност.
  4. Ситно нарежете лука и морковите, и ги запържете в тиган, след което отстранете сместа от котлона и оставете да се охлади.
  5. Смесете охладения ориз, лук и моркови с мляното месо. Добавете сол и черен пипер.сарми под шуба
  6. Увийте плънката в листата зеле и подредете сармичките в намазнена тава.сарми под шуба
  7. Налейте в тавичката вода и я покрийте с фолио.сарми под шуба
  8. Пъхнете зелевите сарми в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
  9. За да приготвите т.нар шуба, настържете доматите и нарежете ситно магданоза и копъра. Чесъна минете през пресата.
  10. Добавете заквасената сметана, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре.сарми под шуба
  11. Равномерно покрийте цялата повърхност на сармите със сместа и ги пъхнете във фурната за още 10-15 минути.

Бон апети!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft