Уф, тоя моя мъж все бълнува за сармите на майка му! Опитах ги и аз най-накрая: не мога да си...
26 Май 2017
97213
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес сме ви приготвили една много интересна рецепта за зелеви сарми под шуба - едно прекрасно ястие, което може да поднесете дори на празничната трапеза. Изглежда много красиво и апетитно, и вкусът остава дълго в паметта!
Съставки:
1 зелка
50 гр. ориз
150 гр. свинска кайма
1 глава лук
1 морков
2 с.л. олио
100 гр. кашкавал
2 домата
30 мл сметана
100 мл вода
3-4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Пъхнете зелето в микровълнова фурна за 5-10 минути.
- Изплакнете със студена вода и отделете листата.
- Сварете ориза до полуготовност.
- Ситно нарежете лука и морковите, и ги запържете в тиган, след което отстранете сместа от котлона и оставете да се охлади.
- Смесете охладения ориз, лук и моркови с мляното месо. Добавете сол и черен пипер.
- Увийте плънката в листата зеле и подредете сармичките в намазнена тава.
- Налейте в тавичката вода и я покрийте с фолио.
- Пъхнете зелевите сарми в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
- За да приготвите т.нар шуба, настържете доматите и нарежете ситно магданоза и копъра. Чесъна минете през пресата.
- Добавете заквасената сметана, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре.
- Равномерно покрийте цялата повърхност на сармите със сместа и ги пъхнете във фурната за още 10-15 минути.
Бон апети!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари