Турски МОКЪР кекс - по-сочно от реване, по-вкусно от шоколадова торта! Мълчиш и въздишаш от кеф!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турски МОКЪР кекс - по-сочно от реване, по-вкусно от шоколадова торта! Мълчиш и въздишаш от кеф!
Турски МОКЪР кекс - по-сочно от реване, по-вкусно от шоколадова торта! Мълчиш и въздишаш от кеф!
80603
Турски МОКЪР кекс - по-сочно от реване, по-вкусно от шоколадова торта! Мълчиш и въздишаш от кеф!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Влажна торта или Ислак Кек - това е името на една шеметна турска вкусотия , нещо средно между реване и шоколадова торта . Невероятна мекота, сочност и наситено шоколадов вкус - можеш ли да мечтаеш за нещо по-хубаво? Ето и рецептата за прочутия турски мокър кекс :

Турски мокър кекс (Ислак Кек)

Продукти:

3 яйца

180 гр.

захар

300 мл прясно мляко

100 мл олио

200 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилова захар

3 с.л. какао

пресни череши

Шоколадова заливка:

250 мл прясно мляко

50 гр. масло

100 гр. захар

2 с.л. какао

ислак кек

Приготвяне:

Разбийте захарта с яйцата до пухкавост, добавете олиото и млякото, разбъркайте. Добавете сухите съставки, разбъркайте, така че да няма бучки. Добавете черешите последно. Изсипете тестото във форма (намазана с масло) и изпечете кекса за 25-30 минути на 180 градуса.

Смесете всички съставки за заливката в тенджера и варете, като разбърквате от време на време, до завиране. Нарежете готовия топъл блат и го залейте с гореща заливка - трябва да попие напълно.

заливка за сладкиш

Оставете сладкиша да се охлади и го украсете по ваш вкус - с натрошени ядки, кокос, плодове и пр.

мокър кекс

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft