Яли ли сте такава мусака? Едва ли, много малко хора знаят за нея, но пък няма такава вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Яли ли сте такава мусака? Едва ли, много малко хора знаят за нея, но пък няма такава вкусотия!
Яли ли сте такава мусака? Едва ли, много малко хора знаят за нея, но пък няма такава вкусотия!
63654
Яли ли сте такава мусака? Едва ли, много малко хора знаят за нея, но пък няма такава вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази мусака от дреболийки се прави доста лесно и става страхотна

Предлагаме ви една рецепта за мусака от дреболийки, която ще се превърне във ваша любима от първата хапка. Такава вкусотия става, че не е за разправяне и се майстори много лесно.

 

Невероятна мусака от дреболийки

Трябват ни 500 грама смес от телешки дроб, език и бъбреци , осем картофа, три моркова, четири лъжици олио, 30 грама масло, една лъжица оцет, една чаша с кисело мляко , сол на вкус, кимион, черен пипер на вкус.

Първо е необходимо да почистим хубаво бъбреците от легенчето и да ги накиснем за няколко часа в студена вода.

После ги прехвърляме в подкиселена с оцета водичка.

Накрая вече се накисват в разбитото кисело мляко с вода , после се отцеждат и се нарязват на кубчета. Езикът се сварява в подсолена вода, а към него слагаме и морковете. После се обелва и се нарязва пак на кубчета.

Картофите и кима също се сваряват в солена вода и също после се режат на кубчета. Нарязаните вече черен дроб, бъбреци и лук се запържват леко в три лъжици олио. Подправят се с черен пипер и сол, а после се объркват добре с езика.

Взимаме след това половината от картофите и ги поставяме в намазнена тавичка, а върху тях сипваме дреболийките и сварените моркови. Покриваме с останалата част от картофите и заливаме с разтопеното масълце.

Накрая е необходимо само да пъхнем вкусната мусака във фурната, която е на силни градуси и да оставим да се запече за около двадесетина минутки.

Тази мусака от дреболийки става нещо невероятно вкусно и рядко се срещат хора, които да го опитат и да не си изядат и ушите след това.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft