5* сладкиш за ценители, който ще затвори устата дори и на свекърва ви. А приятелките ви ще се бият за рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5* сладкиш за ценители, който ще затвори устата дори и на свекърва ви. А приятелките ви ще се бият за рецептата
5* сладкиш за ценители, който ще затвори устата дори и на свекърва ви. А приятелките ви ще се...
75234
 5* сладкиш за ценители, който ще затвори устата дори и на свекърва ви. А приятелките ви ще се бият за рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този меден сладкиш с маскарпоне е истинска фантазия

Предлагаме ви рецептата за уникален меден сладкиш с маскарпоне, който се разтапя в устата и е истински еликсир сред десертите. Прави се лесно и бързо, а е удивителен.

Супер лесен меден сладкиш с маскарпоне, направо еликсир

За блатовете ни трябват 250 грама меко масло, три яйца, чаша и половина кафява захар, шест лъжици мед, две лъжички сода за хляб, три чаши брашно, пише топактуално.ком.

А за крема са ни нужни 500 грама маскарпоне, 200 грама заквасена сметана, 200 грама цедено кисело мляко, 150 грама пудра захар, две лъжици лимонов сок, една лъжичка настъргана кора от лимон, половин лъжичка канела, една ванилия.

 

Първо разтапяме маслото и го разбиваме с яйцата, меда, захарта и содата за хляб .

После добавяме по малко от пресятото брашно, докато ни се получи лепкаво тесто . Върху една хартия за печене се начертават шест кръга с диаметър от 26 сантиметра.

В тези кръгове се разпределя тестото и после се заглаждат. Пекат се в тава на 180 градуса за около девет минутки. След това се охлаждат и се изрязват на правилните форми – кръгове.

После правим крема като разбиваме за кратко маскарпонето . Прибавяме към него и заквасената сметана, цеденото кисело мляко, захарта, лимоновия сок и настърганата кора от лимон. Разбъркваме с ванилията и с подправките.

Накрая ни остава единствено да си сглобим тортата като всеки от шестте блата се намазва обилно със слой от вкусния крем с маскарпоне. Отгоре пак намазваме обилно цялата торта с крема и я поръсваме със смлени изрезки от натрошен шоколад, с кокосови стърготини или с каквото друго ни хрумне.

Невероятно вкусен и много лесен за правене сладкиш е това, а вкусът му е лек и освежава. Всеки го харесва, така че не му се кумете много-много, а си го направете.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft