Когато имам 1 чаша мляко и 2 чаши брашно, задължително го правя: Най-вкусният и СОЧЕН сладкиш с шоколадова заливка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато имам 1 чаша мляко и 2 чаши брашно, задължително го правя: Най-вкусният и СОЧЕН сладкиш с шоколадова заливка:
Когато имам 1 чаша мляко и 2 чаши брашно, задължително го правя: Най-вкусният и СОЧЕН сладкиш с...
55077
Когато имам 1 чаша мляко и 2 чаши брашно, задължително го правя: Най-вкусният и СОЧЕН сладкиш с шоколадова заливка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма нищо по-красиво от старинните сладкиши, защото не само, че се приготвят от естествени продукти, които винаги имате в кухнята, те се мерят с чаша и можете да ги правите, когато пожелаете, дори всеки ден.  Сладкишът с шоколадова заливка , който ви предлагаме днес, е много сочен и вкусен. Ето какво ви трябва, за да си го приготвите:

Сочен сладкиш с шоколадова заливка

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

4 яйца

1 чаша захар

1 чаша прясно мляко

1 чаша олио

1 пакетче бакпулвер (10 г)

1 пакетче ванилова захар (10 г)

3 бр. супени лъжици какао на прах (30 г)

2 чаши брашно (200 г)

За заливката:

2 чаши мляко

1 малка чаша олио (50 мл)

1 малка чаша захар

3 супени лъжици какао (30 гр.)

сладкиш с шоколадова заливка

Приготвяне: 

Включете фурната веднага да загрее на 180 градуса, тъй като докато загрее, вече ще сте приготвили тестото за сладкиша и той ще е готов за печене. Пригответе всички съставки, посочени в рецептата, и мерителна чаша от 200 ml.

сурови яйца

В по-дълбока купа счупете четири яйца (не е нужно да отделяте белтъците от жълтъците), след което ги разбийте на пяна с миксер. При непрекъснато разбиване постепенно добавете една чаша захар. Трябва да бъркате около 5-10 минути, тоест докато захарта се разтвори и яйцата побелеят на кремообразна гъста смес.

разбити яйца

Добавете една чаша мляко и една чаша олио към разбитите яйца, след което продължете да разбивате още една минута, докато съставките станат гладки. След това добавете едно пакетче ванилова захар и 2 чаши пресято брашно, смесено с 1 пакетче бакпулвер и 3 супени лъжици какао на прах.

брашно в яйцата

какаово тесто

Разбийте с миксер, но на най-ниската скорост (на уреда) до получаване на равномерна, гладка, хомогенна смес. Така приготвеното тесто изсипете в намазнена тава с размери 26х33 см., но можете да го печете в каквато форма желаете (ако е по-голяма, ще се получи по-нисък сладкиш, а ако е по-малка, сладкишът ще бъде по-висок).

тесто във форма

Сместа се разпределя равномерно в тавата и се пече в загрята на 180 градуса фурна (около 25 минути). Докато сладкишът се пече, приготвяте заливката: в тенджера слагате 2 чаши мляко (400 мл), по 1 малка чаша захар (2 супени лъжици) и олио (50 мл) и 3 супени лъжици какао (30 г).

мляко в тенджера

продукти шоколадова заливка

Загрейте на слаб огън при непрекъснато бъркане. Глазурата не трябва да завира, а да се затопли, за да се слеят съставките в еднороден сос. Изпеченият блат се оставя да изстине, да е хладък, след което се нарязва на кубчета.

шоколадова заливка

След това се залива с топлия сос, оставя се да изстине и се украсява по желание.

сочен шоколадов сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft