Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник пак събира фамилията на софрата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник пак събира фамилията на софрата!
Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник...
10707
Баба си месеше тестото, аз го купувам готово - но вкусът си остава от едно време! Бабиният лучник пак събира фамилията на софрата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този вкусен и ароматен лучник може да приготвите с домашно тесто с мая или готово бутер тесто. Опитайте, идеален е за есенната и зимната трапеза!

Продукти:

500 гр.

бутер тесто

3 глави лук

3 яйца

1 жълтък

4 с.л. сметана

100 гр. твърдо сирене или кашкавал

сол и черен пипер на вкус

слънчогледово олио на вкус

Приготвяне:

  1. Размразете бутер тестото на стайна температура.
  2. Обелете и нарежете лука на полумесеци. Запържете го в тиган с олио до златисто-кафяво и добавете черен пипер и сол на вкус.
  3. Разбийте яйцата със заквасената сметана.
  4. На едро ренде настържете сиренето/кашкавала и го изсипете при яйцата. Разбъркайте.
  5. Разточете 2/3 от тестото и го прехвърлете във форма. Оформете борд отстрани и изрежеете излишното тесто.
  6. Върху тестото във формата изсипете лука и залейте с яйчената смес. Прегънете борда към центъра.
  7. Останалото тесто разточете и нарежете на ивици. С тях украсете лучника във формата на решетка. Намажете с яйчен жълтък.
  8. Пъхнете лучника в предварително загрята 220 градуса фурна за около половин час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft