Ако искате да направите бърза торта , без много усилия и дълго време в кухнята, тази рецепта за Бишкотена крем торта е идеална за целта! Ако имате неочаквани гости, можете да им приготвите тази торта с няколко съставки, които вероятно винаги имате в дома си.
Тортата е изключително кремообразна и едва ли някой ще забележи, че е "евтина". Всички я хвалят и смятат, че процедурата е трудоемка и се използват много съставки. Правя я почти всеки път, когато ми идват кумовете, всеки път с различен вкус, но определено е най-хубава с шоколад. Ето какво ви трябва за уникалната Крем-торта без фурна и брашно :
Крем-торта без фурна и брашно
Продукти:
150 г бишкоти (Савоярди)
200 мл мляко (1 чаша)
За крема:
1 литър прясно мляко (5 чаши)
40 г захар (2 супени лъжици)
50 г царевично нишесте (3 супени лъжици)
1 пакетче пудинг с вкус на карамел (100 г)
15 г неподсладено какао (1 супена лъжица)
8 г разтворимо кафе (1 супена лъжица)
50 г черен шоколад
Ако пудингът е неподсладен, добавете 2-3 супени лъжици захар
Приготвяне:
В огнеупорен съд или форма за кекс, за предпочитане правоъгълна, започваме да редим бишкотите, предварително потопени за кратко в хладкото мляко. Млякото може да се затопли малко преди това, но съвсем малко, не горещо, защото бишкотите ще се разпаднат.
Ще ви трябват около 20 бишкоти, в зависимост от размера на формата. Подредете ги странично, с по-дългата страна на дъното. Подредете бишкотите по този начин, докато получите два равни реда от по 9 бишкоти, подпрени една на друга.
Запълнете пространството в средата между бишкотите с 1 цяла бишкота и друга половинка или според размера на вашата форма. След това преминете към приготвянето на крема. Сложете 1 литър мляко в тенджера и добавете следните съставки: захар, царевично нишесте, пудинг карамел, какао и разтворимо кафе.
Разбърква се с тел и тенджерата се слага на котлона до сгъстяване на пудинга (на умерен огън). Варете пудинга за няколко минути, като разбърквате от време на време, след като сместа заври, на среден до слаб огън, за да не загори.
Когато получите желаната гъстота, свалете съда от котлона и добавете шоколада, начупен на кубчета, след което разбъркайте, за да се разтопи отново в горещия пудинг.
Когато пудингът леко се охлади, изсипете го върху бишкотите във формата и го разпределете равномерно по цялата повърхност. Покрийте съда със стреч фолио и оставете в хладилник за поне 2-3 часа, за да стегне хубаво пудингът. След като изтече времето, можете да поднесете тортата веднага, но преди това е хубаво да направите нещо друго.
Поръсете отгоре малко какао (през цедка) като последен слой върху охладения пудинг, което ще даде перфектен ефект, който изглежда много декоративно. След това нарежете тортата на по-големи кубчета и сервирайте веднага.
Да ви е сладко!