4 Март 2014
27786
Снимков материал: pixabay.com
Броколи е една от най-здравословните храни . Богат е на антиоксиданти , намалява риска от заболяване от рак и понижава холестерола. Същото важи и за свързаните с него зеленчуци - зеле, маруля и др.
Въпреки това, не трябва да ядете тази храна прекалено много, с желание да бъдете много здрави. Диетолозите твърдят - големи количества броколи могат да причинят хипотиреоза. Това е опит на Дженифър Берман, която яла зелени зеленчуци всеки ден. "Бях шокирана, когато лекарят ми диагностицират хипотиреоза . Когато се върнах у дома, погледнах списъка на храни, които трябва да избягвам. На върха на съставките бяха броколи, карфиол и зеле - зеленчуците, които консумирате в големи количества, защото за тях се смята, че предотвратяват появата на рак ", казва Берман, която е отчаяна, защото редовната консумация на тези зеленчуци негативно се отразява и на зъбите. Зъболекар и казал, че зъбите биха били в добро състояние, ако е яла шоколад, вместо да пие пресни сокове с филтрирана вода и лимон.
Ако искате да избегнете негативните последици от консумацията на зеле и броколи, преди хранене ги сварете, защото така се намаляват шансовете да се появи хипотиреоза. Но, разбира се, тези предизвикателни факти не означават, че трябва да се откажете от здравословната диета. Човек, който няма проблеми с щитовидната жлеза и който няколко пъти седмично яде листни зеленчуци, не трябва да има никакви негативни последици. Въпреки това, същността е в умереността ".
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари