Бях на гости и като ми го сервираха не можах да разбера какво е, но след като хапнах, такъв апетит ми се отвори, изядох половината тава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бях на гости и като ми го сервираха не можах да разбера какво е, но след като хапнах, такъв апетит ми се отвори, изядох половината тава
Бях на гости и като ми го сервираха не можах да разбера какво е, но след като хапнах, такъв...
82523
Бях на гости и като ми го сервираха не можах да разбера какво е, но след като хапнах, такъв апетит ми се отвори, изядох половината тава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този кекс от кайма с плънка е наистина вкусно ястие, в което ще се влюбите

Днес ме решили да си угодим на стомахчетата с нещо наистина вкусно, но и лесно за приготвяне. Това е чуден кекс с кайма с плънка , който на всичко отгоре излиза супер тънко за семейния бюджет.

Икономично и апетитно – какво по-хубаво от тази комбинация?! А ето я и точната рецепта за приготвянето на кекса и необходимите за него продукти.


Страшно вкусен кекс от кайма с апетитна плънка

Трябват ни един килограм кайма, една глава лук, кимион, чубрица, черен пипер, сол на вкус, 3-4 сварени картофа, една шепа царевица, един морков, едно сворено яйце, 50 грама масло, една лъжица брашно, една чаша прясно мляко и кашкавал на око.

 

Първо омесваме добре каймата с подправките и лука, нарязан на ситно.

Оставяме така замесената кайма да престои около половин час, за да може ароматът на подправките да попие добре в нея.

После взимаме половината от каймата и я разстиламе във формата за кекс. От всички останали продукти правим плънката, като ги смесваме добре, а преди това, разбира се, сме нарязали тези, които трябва – яйцето, моркова, картофите.

Поставяме плънката върху първата част от каймата, която вече е във формата за кекс, а над нея разстиламе втората част от каймата. Вкусния и нестандартен кекс поставяме за около 40 минути да се пече във фурната.

През това време от маслото, прясното мляко и брашното правим познатия на всички домакини сос бешамел. Щом кексът е вече готов, го обръщаме в една тавичка и го поливаме обилно със соса бешамел. Най-отгоре го поръсваме добре с настъргания кашкавал и отново го мушкаме във фурната за само пет минути.

Кексът става едно наистина страхотно удоволствие за вкусовите ни рецептори, както сами ще се уверите още от първата хапка. Той може да се консумира топъл, а може и леко охладен. И в двата случая е невероятна вкусотия, която върви още повече с чаша бира или вино. Добър апетит на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft