Взимах пържолката, слагаш пълнежа, увиваш и забождаш с шишче и печеш, е няма такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взимах пържолката, слагаш пълнежа, увиваш и забождаш с шишче и печеш, е няма такава вкусотия
Взимах пържолката, слагаш пълнежа, увиваш и забождаш с шишче и печеш, е няма такава вкусотия
21030
Взимах пържолката, слагаш пълнежа, увиваш и забождаш с шишче и печеш, е няма такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато времето е прекрасно навън, цялото семейство излизан и се прибира късно вечер. Вечер всеки иска нещо леко за хапване и възможно най- бързо да стане, затова реших да сготвя оригинален шашлик от свинско филе . За него не ви е необходима скара, всичко може да се направи във фурната.

С какво този кебап се различава от останалите? И фактът, че всяко парче наподобява охлюв . Увивам резени шунка, чушки и мариновани краставици в начуканото месо. И сервирам печени рулца с пикантен доматен сос. Какъв вкус, каква гледка - просто невероятно, повече обикновени пържолки няма да вкусите!

 

Съставки

Свинско бон филе 600 гр

Шунка 200 гр

чушка 1бр

Лук 2 бр.

Доматено пюре 200 гр

Слънчогледово олио 1 супена лъжица 

Чесън 2 скилидки

Захар 2 с.л. 

Соев сос 2 с.л. 

Кетчуп 2 с.л.

Табаско 10 g

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

Измийте и изсушете месото. Разделете го на три парчета и начукайте добре. Подправете с черен пипер и сол. 


Нарежете шунката на филийки (9-10 парчета), 1 глава лук на половин пръстени, а чушките и краставиците на дълги ивици. Поставете върху месото, като разпределите равномерно между котлетите.


Навийте месото на руло, нарежете на 2 см дебели парчета и ги закрепете върху шишчета. След това поставете върху хартия за печене, застлана с хартия за печене и печете 30 минути на 180 градуса


Загрейте слънчогледово олио и задушете нарязан лук и чесън, прекарани през преса. Добавете доматено пюре и след минута захар, соев сос, горещ кетчуп и табаско. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.


Изсипете соса в дълбока купа и отгоре поставете шишчетата от месо . Можете също да сервирате соса отделно или да полеете месото. 

Месните охлюви също могат да се готвят на огън, просто предварително пригответе филето и соса. Наблюдавайте внимателно, огънят може да развали нежното месо с пълнежа . Сигурен съм, че всеки ще оцени такова необичайно барбекю.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft