Всички ги правят със сирене, а мама майстореше сладки - за нейната захарна пита още се говори в...
25 Октомври 2016
7780
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Захарната пита се прави много просто. По оригиналната рецепта, наречена «Tarte о Sucre» питата се приготвя без никакви добавки. Но по желание може да поръсите отгоре със стафиди - става още по-вкусно!
Съставки:
250 гр. брашно
100 мл прясно мляко
2 с.л.
суха мая
2 яйца
1 пак. ванилена захар
150 гр. масло
150 гр. захар
200 мл сметана (течна - ако е подсладена, намалете количеството захар в рецептата)
Приготвяне:
- Маята се разтваря в топлото мляко. Ако ползвате свежа, вземете 15 грама.
- След 10-15 минути добавете към шупналата мая яйцата, ванилия и 100 г масло, разбъркайте добре. Разбъркайте в сместа пресятото брашно.
- Покрийте съда с тестото с кърпа и го оставете да втасваза един час. След това го поставете в намазана форма и нека втасва още половин час.
- През това време ситно нарежете останалото студено масло и го смесете със захарта. Натопете пръста си в растително масло и направете няколко дупчици в тестото.
- Поръсете тестото с масло и захар и пъхнете питата в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Извадете формата след 25 минути и залейте с течната сметана. Печете още 10 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари