Семпъл домашен хляб без месене: Забъркваш вечерта, печеш на сутринта! По-лесно от това няма:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Семпъл домашен хляб без месене: Забъркваш вечерта, печеш на сутринта! По-лесно от това няма:
Семпъл домашен хляб без месене: Забъркваш вечерта, печеш на сутринта! По-лесно от това няма:
12074
Семпъл домашен хляб без месене: Забъркваш вечерта, печеш на сутринта! По-лесно от това няма:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастична рецепта за напълно семпъл домашен хляб без месене . Вечерта го забъркваш, а на сутринта просто го слагаш върху тавата и го слагаш във фурната. Ако досега не сте се престрашавали да печете домашен хляб, то с тази рецепта всичко е лесно като песен, дори за тези, които никога не са месили тесто! Ето необходимите продукти за най-лесния хляб без месене :

домашен хляб резен

Домашен хляб без месене

Имаме нужда от:

3 чаши (1 чаша - 250 мл) обикновено брашно (можете да замените 1 чаша с грахам или брашно от спелта)

1 лъжица олио

1,5 чаши хладка вода

1 чаена лъжичка суха мая

1 чаена лъжичка семена на вкус

1 чаена лъжичка кимион

1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

В купа сложете брашното, сухата мая, семената, кимиона, солта, олиото.

Добавете хладка вода.

С лъжица замесете рядко тесто (по-скоро объркайте!.

Покрийте тестото и го оставете да втаса за една нощ (8-12 часа).

тесто за хляб

Най-добре е да направите тестото вечерта и да изпечете хляба сутринта или да замесите тестото сутрин.

През деня ще втаса, а следобед ще печете хляб.

Когато тестото е втасало, намазваме тавата за печене с масло.

Поставете тестото в него, поръсете със семена и печете, покрито, на 230 градуса за половин час.

Съдът може да бъде всякакъв, особено ако е с капак и може да се постави във фурната.

хляб без месене

След това открийте и печете още 15 минути.

Основното е хлябът да има хрупкава коричка.

Оставете да изстине и нарежете.

Хлябът е наистина много вкусен, ако го оставите още малко във фурната ще има по-кафява коричка.

От вас зависи как харесвате хляба си.

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft